Спечелилите търговете за плажовете в Балчик се отказаха

15:38, 20 май 17 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дружествата, които спечелиха търговете за стопанисване през следващите пет години на плажове в Балчик се отказаха и договори ще бъдат подписани с вторите класирани, информира Министерството на туризма.

Търгът за централния плаж в Балчик бе спечелен от „Интерпрайд” ООД Варна. Дружеството обаче не е внесло дължимия за първата година наем от 82 262,40 лв. (с ДДС) за плажа от около 16 декара. С писмо до Министерството на туризма то информира, че се отказва от сключване на договор за наем. Поради това министър Николина Ангелкова определя втората класирана фирма „Тоталс” ООД – Хасково, за спечелила търг. Предложената от нея цена е с 13 500 лева по-малка или 68 760 лева. Според офертата й, цената на чадъра на централния плаж в Балчик през следващите пет години ще е 6 лева с ДДС, а на шезлонга –4 лева. Преди подписване на договора, хасковската фирма с управител Тихомир Цветков, трябва да внесе едногодишния наем.

Според сайта на Министерството на туризма, отказал се от подписване на договор е и спечелилият търга за „Нов плаж” в Балчик. Морският плаж  е с площ 5 248 кв. м, като активната плажна площ е 1 602 кв. м. Плажът е с дължина 67 метра. За него наддаваха четири фирми от София, Варна и Балчик. Двама от кандидатите не са допуснати. За спечелило бе определено и „Стар 2002” – София с предложена годишна наемна цена от 2640 лева с ДДС. В определения срок дружеството не е внесло едногодишния наем, поради което министерството приема, че се е отказало от договора. Затова за спечелил търга се определя втория класиран - ЕТ „Калиптен Кая” – Балчик, представляван от Калиптен Мустафа Кая То е предложило два пъти по-ниска наемна цена – 2520 лева. Дружеството се ангажира да предлага през следващите пет години чадър на цена от 7 лева, както и за шезлонг. С него ще бъде сключен договор след внасяне на годишния наем за първата година, се посочва още в заповедта на министъра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама