Наказаха с пробация варненец, манипулирал електромер

16:00, 20 май 17 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският районен съд наказа с пробация 44-годишен мъж за манипулиране показанията на електромер.

Случаят е от 17 май миналата година в местността Евксиноград. Тогава служители на охранителна фирма получили алармен сигнал за отворено електрическо табло в района, като при проверка на място забелязали  табло  с  липсващ електромер и подсъдимия , който с кутия в ръка влизал в спрян наблизо автомобил. Охранителите установили, че автомобилът и хората в него не са представители  на фирмата-доставчик на енергия и уведомили полицията. Бил извършен оглед на местопроизшествието и иззети дактилоскопни следи.

В съдебна зала 44-годишният мъж призна вината си за това, че осъществил неправомерно въздействие върху  уред за търговско измерване на електрическа енергия. Чрез оказаното от него механично разкъсване на пломбите на електромера и поставянето на допълнителен проводник той създал условия за непълно отчитане на потребената енергия с около 40% по-малко от действително консумираната.

Мъжът е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение му бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки  –   регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама