Мустафа Карадайъ: 28 години ДПС води политика на толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност

16:06, 20 май 17 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционен възпоменателен митинг за годишнината от мирните протести през 1989 г. в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес се състоя днес в местността Демир баба текке край Исперих. В митинга участваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ,  заместник-председателите на ДПС, народни представители, общински кметове и общински председатели на ДПС, гости от чужбина.

Снимка: topnovini.bg

„Всяка година се събираме на това свещено място, за да почетем паметта на нашите герои, които отдадоха живота си, за да дойде демокрацията в България”, каза в своето изказване пред членове и симпатизанти на ДПС Карадайъ. Той припомни  каузата и ценностите на ДПС, които се следват вече 28 години - това са толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. „Само че през различни периоди едни хора, които са получили много от ДПС прекрачват границата и мислят, че им се полага и влизат в категорията на предателите. И този път имаше такива. Ние техните думи не ги слушаме, защото те нямат философия и идеология, те се крият  зад фалша и лъжата”, подчерта Карадайъ.

 Той отхвърли обвиненията, че Движението е против Турция. „Ние никога не сме били и няма да бъдем не само против Турция, но и против нито един наш съсед”, отбеляза лидерът на партията.

Той заяви, че последователно водят политика в името на силна, светска, демократична, Кемалистка република Турция да бъде част от Европейския съюз. Според Карадайъ тази лъжа е била, за да ги разделят и именно тези, които се опитвали да разделят ДПС, носели отговорността за участието на националистите във властта. „Тази лъжа доведе и до още един голям проблем – заставиха и поставиха наши имами да се занимават с политическа дейност”, подчерта Карадайъ. Той бе категоричен, че 28 години ДПС е отстоявало, че мястото на духовниците е в храма и те трябва да бъдат обединители. От Демир баба текке Мустафа Карадайъ призова Главно мюфтийство да вземе мерки. „Ако те не вземат мерки, ние мюсюлманите ще вземем мерки за Главното мюфтийство“, заяви той.  

Снимка: topnovini.bg

„От 28 години ние черпим сила от нашето единство и заедност, и всеки който се опитва да ни разделя, е наш враг и ние ще се борим против него”, допълни Мустафа Карадайъ. 

Снимка: topnovini.bg

За спомен от днешния ден председателят на ДПС получи подарък от общинското ръководство на движението в Исперих – картина на местен художник, на която е изобразен храмът Демир баба. Честването продължи с изпълнения на фолклорни групи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама