Как се облече Мелания Тръмп за посещението в Саудитска Арабия?

16:21, 20 май 17 / Свят 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Рияд за първото си чуждестранно посещение от встъпването си в длъжност. Той бе придружен от съпругата си Мелания и дъщеря си Иванка, но облеклото на първата дама зае важно място в днешните новини, почти наравно с политиката на мъжа й.

Сутрешните коментари се опитваха да прогнозират до колко тоалетът на Мелания ще съвпадне с този на предшественичката й Мишел Обама, която за Саудитска Арабия бе избрала синьо-бял костюм и реши също така да не покрива косите си.

От Белия дом г-жа Тръмп излезе с висока пола в оранжев цвят и семпъл светъл пуловер. Списание „Воуг“ бързо разпозна марката „Макс Мара“ и стила на дизайнера Ерве Пиер, който създаде бялата й рокля за инаугурацията в началото на годината.

Снимка: БГНЕС

На следващата сутрин тя се появи на международното летище „Крал Халид“ в Рияд с доста по-консервативно облекло – черен гащеризон с лека цепка на деколтето и широк златист колан. И тя, като Мишел Обама и Лора Буш, не покри косите си.

Когато Мишел взе същото решение, тя бе похвалена от международната общност. Тръмп обаче се беше възмутил и на 29 януари 2005 г. написа в Туитър: „Много хора казват, че е прекрасно, че г-жа Обама отказва да се покрие в Саудитска Арабия“, но това може да обиди местните“.

Иванка Тръмп също „развя коси“ и излезе от самолета с черно-бяла рокля, държейки ръката на съпруга си Джаред Кашнър.

Саудитска Арабия е религиозна държава с някои от най-суровите ограничения за жените в света. Тамошната система забранява на дамите на шофират, учат или пътуват без разрешение от своя мъжки настойник, бил той баща, брат или съпруг. Те са задължени също да носят дълги черни роби (абая) и да покриват косите си.

След кралството, Доналд Тръмп ще се отправи към Израел и палестинските територии, където се надява да съживи мирния процес. Той ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Йерусалим и палестинският президент Махмуд Абас във Витлеем.

Докато повечето президенти на САЩ правят първото си пътуване в чужбина в съседна Канада или Мексико, 70-годишният Тръмп е избрал шест други спирки. Той ще проведе много лични срещи, включително с папа Франциск и новия си френски колега Еманюел Макрон.

Президентът ще се срещне и с членове на Северноатлантическия алианс в Брюксел и ще присъства на срещата на върха на Г-7 в живописния сицилиански град Таормина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама