Голям наплив на звезди на 14 юни на стадион „Васил Левски“

16:32, 20 май 17 / Спорт 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 14 юни т.г. на терена на Националния стадион „Васил Левски“ любителите на футбола могат да видят на живо едни от най-големите световни футболни звезди. Поводът, който ще ги събере е благотворителният мач, организиран от фондацията „Димитър Бербатов“. Двама изключителни футболисти ще бъдат начело на отборите – Бербатов и носителят на „Златната топка“ през 2000 г. Луиш Фиго. Събраните средства ще бъдат отредени за фондациите  „Димитър Бербатов“ и „Луиш Фиго“ .

Бербатов вече обяви, че в неговия отбор ще играят Христо Стоичков и Стилиян Петров, който за първи път ще появи на терена след заболяването му от левкимия, както бившите му съотборници от „Манчестър Юнайтед“ Гари Невил, Неманя Видич, Райън Гигс, Пол Скоулс, Патрис Ерве и  Едвин Ван Дер Сар.

В тима на Фиго звездите са не с по-малък блясък – Мигел Салгадо, Франческо Толдо, Роберто Карлош, Йенс Леман, Деко и Максуел.

Фондацията на българина е създадена през април на 2008 г.и основната мисия е всестранно да подпомага младите хора у нас да се образоват и развиват своите дарби и заложби в областта на изкуствата, науката и спорта. Фондацията е неправителствена, нерелигиозна и политически независима организация.

Фондацията на Луиш Фиго е благотворителна организация и е създадена през 2003 г.Нейната основна цел е да създава възможности на деца и младежи в неравностойно положение, както и да подкрепя тежко заболели деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама