Пловдив се включва в европейската нощ на музеите

16:53, 20 май 17 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионален исторически музей – Пловдив се включва с инициативата Европейската нощ на музеите с две образователни програми към изложбата „Метаморфозис” в Музеен център за съвременна история, изложбата „Руско-турската война представена в пощенските картички” в експозиция „Българско Възраждане” (къщата на Димитър Георгиади) и свободни посещения на експозиция „Съединение на България от 1885 г.”

Днес посетителите ще могат да си направят изображение или портрет, които са нарисувани със светлина. Музеен център за съвременна история ще отвори врати от 18:00 часа, а специалната инициатива ще започне веднага щом се стъмни достатъчно и ще продължи до полунощ. Утре Музеен център за съвременна история ще работи от 10:00 до 17:00 часа, а между 14:00 и 15:30 ч. Алберто Стайков ще демонстрира как се правят селфита и как се снимат портрети на хора. Децата и техните родители ще имат възможност да приложат наученото на практика.

Днес експозиция „Българско възраждане” на ул. Цанко Лавренов” №1 ще работи от 9:00 ч. до полунощ, а входът ще бъде свободен след 18:00 ч. На 21.05 (неделя) експозицията ще работи с нормално работно време и стандартни цени за билети и услуги. В експозицията ще бъде подредена музейната изложба „Руско-турската война представена в пощенските картички”, посветена на 140 години от Руско-турската война и Освобождението на България. Експозицията „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” ще работи днес със свободен вход между 18:00 часа и полунощ, а посетителите ще имат възможност да разгледат постоянната експозиция в сградата на Областното събрание на Източна Румелия и временната изложба „Пловдив по пътя към модерния свят”, открита на 6-ти септември 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама