Набират проекти по 3 направления на Европейската младежка столица

16:57, 20 май 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече е открита процедурата по набиране на проекти по новите ключови направления, реализирани от програма „Варна – Европейска младежка столица 2017”. Това стана, след като общинските съветници одобриха правилника на едноименното сдружение, както и текста за подписване на договора за финансирането им между него и Община Варна.

Новите ключови направления са шест на брой. Първите три от тях са „Младите професионалисти” YOUTH PRO, „Иновативен мозъчен тръст” INNO THINK TANK и „Иновативен скок – дейности на открито” INNO JUMP. Процедурата за набиране на проектни предложения ще продължи до 28 май. След това ще бъдат подложени на административна оценка до 30 май. От 31 май ще стартира и общественото гласуване на проектните предложения, което ще продължи до 7 юни на страницата на „Варна – Европейска младежка столица”: https://projects.varna2017.bg/bg. В периода 9 юни – 11 юни ще се проведе Творчески маратон, в който за участие ще бъдат поканени проекти, които са преминали минималния праг за цялостна оценка. Официалните резултати ще бъдат обявени на 12 юни.

Ако от първата сесия останат налични средства по трите процедури, се предвижда провеждането и на втора сесия. Тя ще стартира на 12 юни и ще продължи до 21 юни. От 24 юни проектите ще бъдат подложени на обществено гласуване, а официалното обявяване на резултатите се предвижда за 3 юли.

По първите три направления се кандидатства със специален формуляр, който може да бъде открит на страницатаhttps://organisation.varna2017.bg/bg/user-signin

Той може да бъде попълнен след регистрация. Документите могат да бъдат подадени и в офиса на „Варна – Европейска младежка столица”, който се намира на бул. „Цар Освободител” №27, в сградата на Младежкия дом, стая 7.

Останалите 3 ключови направления „Иноцентър” INNO CENTER, „Варна на картата” VARNA ON THE MAP и „Варненска младежка медийна академия” ще бъдат отворени скоро, съобщиха от общинското сдружение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама