Бургаският съд реши: Живко Кючуков е вменяем, остава задържан

17:42, 20 май 17 25 749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Живко Кючуков, който на 9 май изрита 72-годишната Виолета Караджова на автобусна спирка в комплекс „Изгрев“ и й причини средна телесна повреда. Съдия Яна Атанасова уважи мотивите на прокурор Зорница Щърбева, че лицето е обществено опасно, има предпоставки да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат от следствения арест.

В съдебната зала стана ясно, че Кючуков, който е освидетелстван като параноиден шизофреник, към момента на извършване на хулиганската проява е бил в терапевтична ремисия. Това означава, че напълно е осъзнавал какво върши. Самият той каза, че си е пил предписаните му хапчета.

Служебният защитник на обвиняемия Благой Потеров каза пред журналисти, че в предварителния разговор с Живко той му е изтъкнал като мотив за деянието си това, че възрастната жена го гледала лошо и коментира с други хора на спирката колко са лоши младите хора. Това го вбесило и затова решил да я накаже с шут.

Самият Потеров заяви пред съда, че като гражданин никак не може да се съгласи с поведението на подзащитния си. Същевременно обаче счита, че Кючуков страда от психични заболявания, които го отличават от обикновените хора. Затова, въпреки мнението на медиците за вменяемост на обвиняемия, адвокатът поиска да се извърши нова съдебно-психиатрична експертиза, защото поведението на Кючуков е неадекватно. Потеров заяви, че приема искането на прокуратурата за „задържането под стража“ на Живко, но същевременно смята, че младият мъж незабавно трябва да бъде подложен на лечение.

„И аз съм човек, искам вкъщи“ – отрони пред съдията Живко Кючуков. Той изрази желание за „домашен арест“.

Съдия Атанасова определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, която може да бъде протестирана в 3-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама