Лавров: Не съм говорил с Тръмп за уволнението на Коми

18:06, 20 май 17 / Свят 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският външен министър Сергей Лавров опроверга твърдението, че е коментирал с американския президент Доналд Тръмп уволнението на Джеймс Коми като директор на ФБР, предаде БГНЕС.

„Тази тема не ме засяга“, каза първият руски дипломат пред журналисти в Никозия. Той не за първи път изразява такава позиция.

На 14 май по „Първи канал“ той каза: „Това не е наш проблем, а на Тръмп“.

Държавният глава на САЩ поиска оставката на Коми на 9 май с аргумента, че той не е в състояние да „изпълнява функциите си ефективно“.

Тази сутрин във в. "Ню Йорк Таймс излезе материал, според който Тръмп е коментирал с Лавров и посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк уволнението на Джеймс Коми, като го е нарекъл "облекчение" .

"Току що уволних ръководителя на ФБР. Той беше луд, наистина побъркан. Бях подложен на изключително силен натиск заради Русия. Сега вече (напрежението) го няма", гласят думите на Тръмп пред руските дипломати, цитирани от в."Ню Йорк Таймс". Пред руснаците той е заявил също така, че вече не е обект на разследване.

Вестникът коментира разговора, проведен по време на посещението им в Белия дом, като красноречиво потвърждение на твърдението, че повод за уволнението на Коми всъщност е разследването за връзките на Тръмп с Русия.

Шон Спайсър, говорител на Белия дом е отказал коментар по темата. По-рано обаче той също изрази мнение, че работата на Коми е упражнила "ненужен натиск" върху дипломатическите отношения между американския държавен глава и Русия по въпроси като Сирия, Украйна и "Ислямска държава".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама