"Музейко" счупи рекорда си по посещаемост в "Нощта на музеите"

18:52, 20 май 17 / Култура 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Музейко” днес счупи рекорда си по посещаемост благодарение на инициативата “Нощ на музеите”. Това заяви Бистра Кирова - директор на Детски научен център “Музейко”, предаде БГНЕС.

Това може би е най-натовареният ден, който сме имали откакто съществува “Музейко”, което е близо година и седем месеца. До момента са минали около 2700 души. Хората бяха дошли да чакат още от 9.00 часа, разказа Кирова. Много от посетителите идват за първи път, обясни тя.

Кирова изрази задоволство от факта, че повечето родители могат да посещават с децата си музеите в столицата и страната.

Заради това, че са очаквали повече хора, от “Музейко” са направили допълнителни ателиета и работилници. През целия ден е имало научни работилници, арт ателиета, специални гости са били и ученици, които са посещавали „Спейс камп” на НАСА в САЩ.

По този начин от музея са се опитали освен всички 130 интерактивни изложби, да предоставят още по-пълно преживяване на посетителите.

Малкият Георги разказа, че е впечатлен най-много от динозаврите, но като порасне голям иска да стане футболист.

Сашо - друго любопитно хлапе, разказа, че най-много са го впечатлили гущерите и змиите. Привлича го не това, че са събрани едни от най-отровните животни на света, а начинът, по който изглеждат.

Тази вечер родителите му ще го заведат и в други музеи, защото входът навсякъде е свободен и във всеки един от тях ще има допълнителни интересни събития, които привличат хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама