Груевски: Времето ще покаже какво реформаторско правителство ще има

18:57, 20 май 17 / Свят 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Времето ще покаже какво реформаторско правителство ще има. Аз казвам, че то ще бъде антиреформаторско и ще направи несравнимо по-малко от това, което направи ВМРО-ДПМНЕ и коалицията“, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, цитиран от БГНЕС.

Коментирайки изявлението на генералния секретар на СДСМ Оливер Спасовски, че на управляващите ще им трябва много време, за да оправят нещата, Груевски заяви, че правителството на ВМРО-ДПМНЕ в последните 10 години е направило толкова, колкото СДСМ не е могла за три пъти по-дълго управление.

„Те все още не са влезли в правителството, а говорят сами за себе си, че ще са реформаторско правителство. Първо, от нас трябва да научат какво е това. Реформите са неща, които се правят за подобряване на качеството на живот на гражданите и за решаване на проблемите. Засега от това, което мога да разбера, основната реформа ще бъде промяна на името на държавата и на идентичността, на Закона за езиците и някои неща, които са посочени в доклада на Европейския съюз“, подчерта Груевски след проверка на строителство на нова сграда, в която ще бъдат настанени 10 държавни институции.

Той добави, че СДСМ не са били избрани от гражданите, а са дошли насила на власт и благодарение на външна помощ.

Според Груевски СДСМ иска алиби за „бъдещите си бездействие и некомпетентност“.

„Това, което говорят, че ще трябва много време, за да уредят нещата, е алиби за тяхното бездействие и некомпетентност, за които са наясно. Довчера говореха, че сме им оставили празна хазна, а когато чуха, че в бюджета има 180 милиона евро ликвидност, спряха. Сега започнаха да говорят, че дълго време ще трябва да поправят нещата, които сме извършили“, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Според него програмата на правителството на СДСМ е празна и с нереални, остарели обещания.

„Това е класическо оправдание, защото знаят какви са възможностите им и знаят, че програмата им е празна и без сериозни неща. Знаят, че с премахването на лицензионната такса не се решава икономическото състояние на гражданите и че обещаваха неща, които са нереалистични, подчерта Груевски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама