Постоянните комисии към общинския съвет в Плевен ще заседават идната седмица

19:22, 20 май 17 / Политика 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянните комисии към общинския съвет в Плевен се събират за заседания следващата седмица – на 25 и 26 май /четвъртък и петък/. Това става ясно от публикуваните проекти за дневен ред на всяка комисия на официалния сайт на местния парламент.

Комисията  „Устройство на територията, екология и земеделие“ ще разгледа поредица от предложения, отнасящи се до подробни устройствени планове, предложение за промяна на границите на общински поземлени имоти в землището на село Радишево и  ще обсъди предложение за промяна на базисни наемни цени за отдаване под наем или аренда на земеделски земи от общинския поземлен фонд за стопанската 2017-2018 година.

Комисията, която отговаря за общинската собственост и инвестиционната политика ще заседава по 6 точки. Дневният ред включва: предложения за продажба на общински недвижим имот, отреден за жилищно строителство по плана на село Буковлък; предложение за продажба на незастроен поземлен имот – частна общинска собственост в Западната индустриална зона на Плевен; предложение за безвъзмездно право на ползване на общински имот от „Съюз на пенсионерите – 2004“ и т.н.

Комисията по младежки дейности, спорт и туризъм ще обсъди схема за разполагане на спортна площадка за фитнес на открито в кварталната градинка на ул.„Христо Ясенов“ в Плевен. Предложението идва от Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство в Плевен.

Общо 17 точки ще обсъди комисията „Бюджет и финансова политика“ . Тя ще се запознае с финансовите резултати за първото тримесечие на общинските фирми „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД, „ДКЦ II Плевен“ ЕООД, “ДКЦ III Плевен“ ЕООД, „Дентален център I Плевен“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД.

Членовете на комисията ще обсъдят и предложения за изпълнение на задължения по договори, касаещи проекти, изпълнявани от община Плевен, както и условията за отдаване под наем на 9 билборда, също и  становище относно предложение на Националното сдружение на сватбените услуги и агенти в Плевен и Националната сватбена асоциация относно таксите за сключване на граждански брак, определени с Наредба №17 и др.

Комисията„Образователна политика и читалищна дейност“ ще заседава по 6 точки. Съветниците ще се запознаят с уведомление от читалище „Ракитин – 1969“ – гр.Плевен, молби и писмо от читалище „Съгласие 1869“ – гр. Плевен, ще обсъдят и предложение за Програма за закрила на детето в Община Плевен за 2017 г.


Още три комисии ще заседават на 26 май, петък.  „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ ще обсъди изпълнението на задължения по проекти на община Плевен, сред които проекта за осигуряване на устойчива градска среда, за интегриран градски транспорт на Плевен, за ремонта на Държавната финансово-стопанска гимназия и др.

Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика“ се събира , за да разгледа заявления за финансово подпомагане, на молба за финансово подпомагане с 600 лв. на семейство – инвалиди от село Бохот, предложения за увеличаване капацитета на два от социалните центрове в Плевен – Център за социална рехабилитация и интеграция за жени и деца, претърпели насилие и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания.

Комисията “Стопанска политика и транспорт” ще обсъди 11 точки. Ще бъдат представени отчетите за финансовите резултати за първото тримесечие на общинските фирми – „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД, „ДКЦ II – Плевен“ ЕООД, “ДКЦ III Плевен“ ЕООД, „Дентален център I Плевен“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД

Заседанието на общинския съвет е насрочено за 30 май (вторник) от 09.00 часа в сграда „Гена Димитрова“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама