Клуб „Моряците” от Варна получиха специалната награда на кмета от фестивала „Капанска китка”

20:55, 20 май 17 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разград днес беше домакин на Осмия национален фолклорен фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора "Капанска китка". Фолклорната надпревара, организирана от общината, читалище "Бузлуджа" и танцов клуб "Абритус" се проведе в Общинския културен център.

 

 В проявата участваха 11 танцови клуба от страната с 250 танцьори. По регламент надпреварата премина в два тура, като всеки от клубовете представи по две български хора. Съставите бяха оценявани от жури с председател Любчо Василев и членове доц. Катя Кайрякова и Румян Занев.

 

Специалната награда на кмета на община Разград спечели Клубът за народни танци „Моряците“ от Варна. Наградата - озвучителна уредба с микрофон бе връчена на игралците от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова. Наградата на Регионалния читалищен център бе за клуб „Пагане“ – Кубрат. Те получиха и наградите на домакините от „Абритус“ и на „Еврогрейд“, която им осигурява участие през лятото на фестивала в Приморско.

 

Призът на Капанския ансамбъл бе връчен на танцьорите от „Топчийски искри“ – с. Топчии. Наградата за група над 31 човека получиха игралците от Ветово и танцова формация „Шарено хоро“, а победители при групите под 30 танцьори станаха танцьорите от клуб от „Темпо“ – Нови пазар. Трети при групите под 30 танцьори станаха „Джумалийци“ от Търговище, втори – клуб „Веселото хоро“ – Велики Преслав. Тортата на фирма „Лазаров“ замина с клуб „Тревненски сокай“ за Централния Балкан, тази на Регионалния исторически музей – за Алфатар и танцов клуб „Добуджанка“.

 

На сцената излезе и фолклорният певец Илия Луков, който повдигна настроението още повече с изпълненията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама