В Рияд учат Тръмп да пие кафе по арабски

21:25, 20 май 17 / Свят 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и придружаващите го членове на делегацията по време на визитата му в Саудитска Арабия бяха запознати в Рияд с изкуството на пиене на кафе по арабски.Това предаде БГНЕС.

Представители на саудитското кралско семейство демонстрираха пред високите американските гости някои тънкости. Всички участници в срещата на върха бяха нагостени с чашка от ободрителната напитка, приготвена в джезве. Кафето, което се налива пред гостите от позлатени кафеници, бе поднесено от специално обучени хора, облечени в традиционните бели дрехи.

Крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд демонстрира пред Доналд Тръмп как трябва да завърши церемонията и с какъв жест да покаже, че кафето е достатъчно. Такава "образователна програма" бе представена и на Иванка Тръмп от принц Мукрин бин Абдел Азиз.

Пиенето на кафе става с дясната си ръка, а в края на церемонията - да се подаде празната чаша на домакина и да се направят няколко въртеливи движения на китката, което означава, че гостът е доволен от напитката и не желае повече. В противен случай, чашата бъде напълнена с нова порция кафе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама