Шарен карнавал събира на една сцена най-малките жители на Бургас

07:00, 22 май 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Забавният и шарен Карнавал на биоразнообразието ще се проведе в Бургас за седми път. Той събира на една сцена най-малките жители на града, маскирани и костюмирани като невероятни и съвсем истински животни, растения, хабитати и рециклирани същества. Децата от бургаските детски градини и началните класове ще дефилират на откритата лятна сцена „Охлюва“ в Морската градина на 26 май 2017 г. (петък) от 17.00 часа и ще зарадват родители, учители и гости на празника.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България или характерно местообитание – река, езеро, гора и т.н., за „най-зелен” костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява – пресъздаване на приказка, авторска творба, танц и др. Очакват се разнообразни птици, растения, земноводни, бозайници, риби, насекоми, дори цели екосистеми – блато, река, поляна, горичка… За победителите и за всички участници, както и за най-добре представилото се учебно заведение ще има награди, осигурени от организаторите, както и сладки лакомства.

Карнавалът на биоразнообразието се организира в рамките на проект „Солта на живота“ на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз. Но тази година той ще е посветен на честването на 25 години работа на програма LIFE, която подкрепя природата, околната среда и действията по климата и на отбелязването на четвърт век от приемането на Директивата за хабитатите и Натура 2000 мрежата. Това е причината организаторите да изберат „Живата природа на България“ за тема на карнавала.

Карнавалът е добра възможност за бургазлии да научат колко ценна е българската природа, колко високо е оценена на европейско ниво, включително чрез своите 23 финансирани проекта по програма LIFE + (от 2009 до 2016) и колко специален е Бургас със своите езера, който вече има два големи LIFE проекта за опазването им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама