Награждават с почетния знак на Исперих изявени учители и дейци на културата

07:00, 22 май 17 / Култура 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържествено заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 23 май, 12 изявени учители, директори и дейци на културата ще бъдат удостоени с отличието „Почетен знак на град Исперих“. Наградата ще бъде връчена по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщават от общината. Престижното отличие ще получат Цветанка Тодорова – дългогодишен педагог и директор; Татяна Иванова – директор на ДГ „Незабравка“ – с. Голям Поровец; Петър Георгиев – старши учител по практика в ПГ по СС „Хан Аспарух“ – гр. Исперих; Величка Димитрова – старши учител по български език и литература в ОУ „Христо Ботев“ – гр. Исперих; Румяна Неделчева – старши учител по български език и литература в Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих.

С отличието ще бъдат удостоени още Наталия Каменарова – заместник-директор и начален учител в ОУ „Васил Априлов“ – гр. Исперих; Виргиния Енчева – прогимназиален учител в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – с. Вазово; Севим Муса – главен учител в ОУ „Христо Ботев“ – с. Китанчево; Гюлтен Шюкриева – старши учител в прогимназиален етап в ОУ „Христо Ботев“ – с. Лудогорци; Алиосман Дахилов – дългогодишен преподавател по физика и математика в Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих; Ангел Николов – журналист, поет, културен деец и активен общественик и Йордан Иванов – започва работа в читалище „Съзнание 1891“ – гр. Исперих, в далечната 1971 г.

„Това са личности, отдали живота си на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата, и независимо от проблемите, пред които са се изправяли, са продължавали възрожденски да водят нашите деца към света на знанието”, посочва в предложението си за награждаването на педагозите и културните дейци кметът на община Исперих Бейсим Руфад. Той отбелязва, че удостояването с това отличие е израз на признателността на ръководството на общината и обществеността към тези, които предават на идните поколения българското слово, вярата и науката, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама