Започнаха пътните ремонти по улиците във Великопреславско

07:00, 22 май 17 25 785 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

В община Велики Преслав започнаха текущите ремонти за асфалтиране на компрометирани участъци от улична мрежа в населените места и междуселските пътища. Градоначалникът Александър Горчев съобщи, че във всички села са сформирани комисии, които да определят кои улици ще бъдат ремонтирани. В тези комисии влиза кметът на населеното място, представител на общинския технически отдел и представител на фирмата изпълнител на общинската поръчка за улични ремонти. Съобразно решенията на селските комисии и планираните средства в капиталовата програма на общината вече са определени местата са рехабилитация на пътната настилка.

Шуменска фирма спечели изпълнението на уличните ремонти и нейни машини започнаха работа най-напред в село Миланово.

„Тази година съм предложил текущите ремонти да започнат от селата и след Миланово продължават към Драгоево и Златар”, обясни общинският кмет Александър Горчев.

Следващият етап на ремонтните работи е в селата Имренчево и Мостич. Третият етап е при северната дъга, където са селата Кочово, Осмар, Троица и Хан Крум.

За текущите ремонти са осигурени средства само от собствените приходи на общината, отбеляза кметът. Събрани са към 150 хил. лв. от продажби на общински парцели и имущество. Парите за ремонти бяха гласувани от съветниците при приемане на бюджета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама