Стартира кампания за профилактика на рака на маточната шийка

05:39, 22 май 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 22 май 2017 г., понеделник, от 11:00 часа в залата на Националния център по заразни и паразитни болести (ул. „Янко Сакъзов“ 26) ще се проведе пресконференция, с която ще стартира информационната кампания за профилактика на рака на маточната шийка „10 минути само за теб”, съобщава БГНЕС.

По време на събитието лекари специалисти ще представят актуални данни за рака на маточната шийка – заболяване, което в световен мащаб е второто най-често срещано при жените на възраст 20-45 г.

По тази и още много други теми, свързани с рака на маточната шийка, необходимостта от превенция, ранна диагностика и по-добра здравна култура, ще говорят проф. д-р Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести, Лилия Асенова - председател на Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката, д-р Валери Цеков - председател на Българското сдружение по иновативна медицина, проф. д-р Пенка Переновска - началник на Клиниката по детски болести към УМБАЛ Александровска, както и други участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама