Захариева ще участва на конференция по сигурност на остров Родос

05:53, 22 май 17 / Свят 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева ще вземе участие във Втората международна конференция по сигурността и стабилността на о-в Родос, Гърция, предаде БГНЕС.

Конференцията по сигурността и стабилността ще се проведе на 22 и 23 май с присъствието на външни министри и високопоставени официални представители от ЕС, Балканите, региона на Югоизточното Средиземноморие и арабските държави.

Конференцията е продължение на инициативата на министъра на външните работи на Гърция Никос Кодзиас, която бе учредена на 8 и 9 септември 2016 г. на Родос и която има за цел да постави началото на форум, на който ще се обсъждат текущите проблеми в региона на Източното Средиземноморие , за да бъде създаден позитивен дневен ред за сътрудничество между участниците.

Сега регионът на Югоизточното Средиземноморие е изправен пред редица предизвикателства като нарастващи прояви на екстремизъм, трафик на хора и оръжия, засилване на тероризма. Конференцията ще търси адекватни и дългосрочни мерки за предотвратяване и разрешаване на тези предизвикателства.

Темата на предстоящата конференция е „Да живеем и да работим заедно за мир и стабилност”. Работните групи ще бъдат структурирани в четири тематични модула: общи предизвикателства пред региона, образование, култура, околна среда и се очаква след финална дискусия участниците да излязат със съвместна декларация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама