Българските таекуондисти взеха рекордните 17 медала на "Moldova Open"2017

09:09, 22 май 17 / Спорт 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Като рекордно представяне можем да определим участието на българския национален отбор по таекуондо на завършилия силен международен турнир от веригата G1 "Молдова Оупън" 2017. Това информира БГНЕС.

Нашите състезатели спечелиха общо 17 медала. 6 златни, 5 сребърни и 6 бронзови медала в различните категории. Над 450 състезатели от 35 държави взеха участие в надпреварата, която се проведе в столицата Кишинев. Турнирът е един от най-силните и дава точки за световната ранглиста.

Една от най-големите надежди на таекуондото в България, носителка на златен медал от US Open Светозара Увакова не даде никакви шансове на съперничките си в кат. до 59 кг. и грабна златния медал. Другите златни медалисти за България са: Александра Георгиева в кат. до 37кг., Румина Кирчева кат. до 46 кг., Ая Ал Масри кат. до 55кг., Лия Василева кат. до 68кг.

Със сребърни медали се завръщат Емилия Тасева до 52кг., Луиза Захариева до 55лг.,Анастасия Вакавчиева до 47кг.,Денис Димитров до 41кг. и Никол Чорбанова. Брозови медалисти за България станаха Ванеса Маркова до 49кг., Полина Фотова до 46кг., Владимир Николов до 55кг., Габриела Кацарова до 52кг., Димитър Кабаков до 63кг. и Теодор Георгиев.

Другата добра новина от Молдова Оупън 2017 е, че България се класира на второ място в отборното класиране за всички възрастови групи. Също на второ място се наредихме и при отборното класиране за юноши. На първо са представителите на Сърбия, които ни изпревариха само с 3 точки. След нас е тимът на Украйна. прави впечатление, че зад нас остават държави като Русия, Турция и Иран, чиито състезатели са най-добрите в света.

Към всички тези успехи можем да отбележим, че за България не взеха участие най-добрите ни състезатели Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев, които се готвят за участие на Световното първенство в Муджу, Корея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама