Пожарната провери местата за абитуриентските балове в Добрич

09:38, 22 май 17 25 681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич са извършили проверки в питейните заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове, съобщиха оттам.

При проверктие се следи за осигурени безпрепятствени пътища за евакуация, изправност на противопожарните уреди и състоянието на електроинсталациите,  провежда се инструктаж на персонала за поведение при възникнала критична ситуация и стриктно спазване на правилата за безопасност.       

Еуфорията не е оправдание за извършване на необмислени и рискови действия. Комбинацията от емоции и приповдигнато настроение е лош съветник и води до загуба на чувството за предпазливост, до безкритичност и опасна агресивност. Самоконтролът в такива моменти не пречи на доброто настроение, но оставя повече спомени от преживените емоции, напомнят от РД ПБЗН. 

Най-често нещастните случаи - пътни злополуки с абитуриенти  и техни приятели, през изминалите години са ставали по време на пътувания  непосредствено след абитуриентските балове и във вечерните и нощните часове през следващите дни.

За да не се стигне до ситуация за пътна катастрофа, отговорността е на родителите, абитуриентите, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани  в тържествата, посочват от регионалната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама