Фредерик Бегбеде идва във Варна

10:45, 22 май 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световноизвестният писател и сценарист Фредерик Бегбеде ще бъде специален гост на първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран „From Page to Stage“. Той ще се проведе във Варна между 28 юни и 1 юли по проект на сдружението „Варна – Европейска младежка столица“.

Фестивалът е с фокус върху младите творци от 16 до 30 г. и има за цел да развие интереса и уменията им в сферата на драматургията. Освен теоретична подготовка програмата ще акцентира върху практическите занимания. Участниците ще работят по свои текстове заедно с изявени театрали и киноведи, за да ги подготвят за осъществяне и продуциране на сцена и екран.

Свои мастър- класове ще проведат Теодора Димова, Явър Гърдев и Димитър Коцев – Шошо.

Фестивалът ще завърши с лекция на Фредерик Бегбеде, която освен за участниците ще бъде отворена и за широката публика.

Участието във фестивала е напълно безплатно. From Page to Stage се осъществява с официалната подкрепа на Община Варна като част от програмата на “Варна – Европейска младежка столица” 2017. Желаещите да се включат имат възможност да кандидатстват със свои текстове до 9 юни, а официалната селекция ще бъде обявена на 19 юни.

Паралелната програма, която е отворена към широката варненска аудитория, предвижда конкурс за заснемане на 1-минутно видео на тема “Stage: Варна”. Филмчетата ще бъдат прожектирани на закриващата вечер на фестивала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама