Марки със символи на Черно море в съвместно издание на България и Украйна

11:40, 22 май 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Музея на съобщенията официално бе пуснато в употреба първото съвместно пощенско – филателно издание България – Украйна, а темата е за черноморската фауна и флора, предаде БГНЕС.

Днес по едно и също време у нас и в Украйна бе валидирано изданието. Пощенските администрации са избрали два красиви символа за общото филателно издание – черноморският делфин и една от най-красивите миди, известна като „крилото на ангела“. Изданието се състои от две пощенски марки в блок и специален печат. Тиражът е 14 000 броя, а художник на българския проект е Капка Кънева. Едната марка е със стойност 65 ст., а другата е на стойност 2 лв.

Изданието е част от традицията, която има за отбелязване на двустранни отношения с други държави – с пощенски марки. Такъв е и случая с Украйна. „Това, което е изобразено са Черноморският делфин и Бялата черноморска мига”. Темата е опазване на обитателите на Черно море ”, каза главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки.

Той и посланикът на Украйна у нас валидираха изданието, посветено на 25-годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и Украйна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама