Двама почерпени шофьори са заловени в Русенско

12:39, 22 май 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два случая на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, разследва ОД на МВР - Русе, съобщават полицейските органи. 

Първият случай е от 18 май, когато около 14:50 ч. на бул. Липник в Русе екип на сектор Пътна полиция е установил лек автомобил "Сеат Кордоба", който при предприемане на маневра обратен завой е загубил контрол над автомобила и е причинил ПТП с материални щети. Водачът Н.В., на 25 години, се е опитал да напусне местопроизшествието, но е бил застигнат от полицейския екип. При извършената проверка за алкохол с техническо средство е установено, че мъжът е седнал зад волана с концентрация на алкохол в издишания въздух 2.24 промила. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

На следващия ден около 11:00 часа в гр. Ветово, на ул. Трети март, служители от районното управление в града са спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Поло». При проверка за алкохол с техническо средство на 63-годишният водач е установена концентрация в издишания въздух 1.4 промила. Съставен му е акт и му е издаден талон за медицинско изследване. Мъжът обаче е отказал да даде кръв за анализ. По случая е образувано досъдебно производство .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама