Два съдийски отвода по делото срещу Ченалова

13:19, 22 май 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два отвода - на съдия Мирослава Тодорова и на съдия Величка Маринкова, има вече по делото срещу съдия Румяна Ченалова. Към момента то е разпределено на съдия Даниела Талева и по него още няма произнасяне, съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд, информира БГНЕС.

На 27 април Софийският апелативен съд (САС) отмени разпореждането на Софийски градски съд (СГС), с което беше прекратено наказателното производство срещу Румяна Ченалова и върна делото за ново разглеждане от друг състав на съда.

Няколко месеца преди това на 03.02.2017 съдия Вера Чочкова, председател на 18 състав на Софийски градски съд, прекрати наказателното производство срещу уволнената съдийка Румяна Ченалова.

Още същият ден говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че прокуратурата ще депозира незабавно протест срещу решението за прекратяване на наказателното производство срещу скандалната Ченалова.

Специализираното звено „Антикорупция” при Софийска градска прокуратура (СГП) предаде на съд Румяна Ченалова за престъпление по служба и за документно престъпление. Материалите от разследването представляват 18 тома, 12 класьора и една папка, като в хода на разследването са назначени компютърно-технически и фоноскопска експертиза и са разпитани 23 свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама