Русенските депутати от ГЕРБ представиха законодателните си инициативи

13:39, 22 май 17 25 546 Шрифт:
Автор:

На пресконференция днес народните представители на партия ГЕРБ от 19 МИР - Русе представиха своите идеи за бъдещата си работа в Народното събрание, както и законодателните инициативи, по които работят. 

Пламен Нунев коментира, че представянето на народните представители се е забавило, тъй като е било необходимо време за да бъдат сформирани парламентарните комисии, и да бъдат разпределени интерпарламентарните делегации. Самият той ще бъде зам.-председател на Комисията по обществен ред и вътрешна сигурност, и член на Комисията по отбрана. Сред неговите приоритети ще бъдат противодействие на битовата престъпност, пътната безопасност и миграционните процеси. 

Нунев заяви, че в момента се подготвя координация между частните охранителни фирми и полицейските органи, като се предвижда достъп до техниката за видеонаблюдение на частните охранители, което може да е от голяма полза за страдащите от липса на ресурси полицаи. Наред с това се подготвя и нов Закон за движение по пътищата, който да замени стария закон, приет през 1996 и несъответстващ на днешните реалности. Новият закон трябва също така и ясно да регламентира функциите на институциите при регистрация на автомобили, обучение на шофьори и други. Народният представител коментира още, че ще се търсят и начини за справяне с кадровите проблеми в МВР, като на този етап там има недостиг на 4100 полицейски служители. Вече се работи и по обновяването на автопарка на полицейските служби, като едни от първите автомобили, 7 на брой, ще пристигнат в Русе. 

От своя страна Светлана Ангелова ще продължи своята работа в социалната сфера, като зам.-председател на Комисията по труд и социална политика, и като член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Сред нейните приоритети остават доходите на работещите, ревизия на ТЕЛК-овете, както и осигуряване на допълнителни доходи за млади майки, които се връщат на работа 6 месеца след раждане. Ще продължи и работата за увеличаване на минималната пенсия, която трябва да достигне 200 лв. от 1 октомври тази година.

Д-р Андриан Райков ще бъде член на Комисията по земеделие и храни, и Комисията по околна среда и води. Сред нeговите първоначални приоритети са подновяване на плащанията към земеделските стопани, като по график това трябва да стане до края на юни. 

Народните представители увериха, че ще продължават да работят за решаването на важни русенски проблеми, каквито са пътя Русе - Бяла - Велико Търново, канализацията в кварталите "Средна кула" и "Долапите", и темата с чистотата на въздуха в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама