Доналд Тръмп: Имаме рядка възможност за засилване на израелско-палестинския мир

14:06, 22 май 17 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп коментира „рядката възможност“ за засилване на мира в региона при пристигането си в Израел, където ще търси начини за подновяване на израелско-палестинските усилия за мир, информира АПФ, цитира БГНЕС.

„Пред нас имаме рядката възможност да донесем сигурност, стабилност и мир в този регион и на неговите хора, побеждавайки тероризма и създавайки бъдеще на хармония, просперитет и мир. Но можем да постигнем това, само ако работим заедно. Няма друг начин“, заяви той след кацането си в Тел Авив.

Държавният глава също така похвали „неразрушимата връзка“ между САЩ и Израел по време на кратка церемония при пристигането си. „На първата си задгранична визита като президент дойдох на тази свещена и древна земя, за да потвърдя неразрушимата връзка между САЩ и държавата Израел“, каза Тръмп.

Подобна позиция изрази и американският държавен секретар Рекс Тилърсън, който е част от американската делегация в страната. По думите му посещението на президента е шанс за засилване на мира между Израел и Палестина. „Ние имаме възможността да ускорим мирните дискусии между израелците и палестинците“, каза той на борда на „Еър форс 1“ малко преди кацането.

По-късно днес Тръмп ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху и ще пътува до окупирания Западен Бряг, където се очаква да има среща с палестинския президент Махмуд Абас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама