За първи път приемат електронно първолаци в Провадия

14:12, 22 май 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път по електронен път ще приемат първолаци в Провадия за учебната 2017/2018 г. Всички деца, кандидатстващи за първи клас, задължително трябва да се регистрират в електронната система. Тя вече е отворена и ще приема заявления до 23,59 ч. на 31 май. Местата за първокласници в І ОУ „Христо Смирненски“ са 50, а във ІІ ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Димитър Благоев“ - по 48.

Всеки родител може да кандидатства за неограничен брой училища на територията на общината - само с едно заявление. За близнаци и тризнаци кандидатстването също ще се извършва с едно заявление, като в него се вписват данните на всички деца. Приемът се извършва въз основа на определени от всяко училище критерии.
Заявителят подава заявление по образец по електронен път (онлайн на сайта за прием) или на място в училището, което е от района по настоящ адрес в град Провадия.
Ако данните се подават на хартиено заявление, те ще се въвеждат в момента на подаването му в електронната система от отговорен служител в училището, който предоставя на заявителя генерирания входящ номер и парола за достъп за последваща редакция през профила на заявителя в специализирания сайт за прием.

Всяко дете има право на една регистрация в системата – само по един от двата начина (електронен или на място), които са равностойни. За едно дете може да бъде издаден само един входящ номер.

Първото класиране ще бъде извършено на 5 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама