Деница Узунова от Шумен е носител на званието „Учител на годината“

14:18, 22 май 17 25 1660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старши учител Деница Узунова от Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК в Шумен и диригент на хор „Бодра песен“ е носител на званието „Учител на годината“ - 2017.

Номинацията е направена от Синдиката на българските учители за участие в ХХ Национален конкурс „Учител на годината“.

Деница Узунова печели отличието в направление „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници“. Дипломът от Синдиката на българските учители е подписан на 18 май от председателя Янка Такева.

 

На Деница Узунова е присъдено и почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Заслужилият учител получи статуетка, училищен звънец и грамота.

От Шумен бяха номинирани още Светослава Накева – начален учител от СУ „Сава Доброплодни“ – категория „Начални учители“ и Светлозар Георгиев – преподавател по български език в ПГПЧЕ „Н. Й. Вапцаров“ – категория „Хуманитарни науки“

 

Награждаването и заключителният етап на церемонията се състояха в София в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.-министъра на МОН Таня Михайлова, бившите министри на образованието проф. Сергей Игнатов, проф. Тодор Танев, вицепрезидента на КНСБ г-н Пламен Нанков, бившите зам.-министри на образованието и науката Ваня Кастрева и Мария Гайдарова, началници на Регионални управления към МОН от страната, директори на дирекции в МОН, членове на комисията по образование в Народното събрание, председатели на общински координационни съвети на СБУ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама