Най-хубавата градинка във „Владиславово“ спечели електрическа косачка

14:47, 22 май 17 25 867 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Електрическа косачка донесе на създателите си като награда най-хубавата цветна градинка във варненския район „Владислав Варненчик“. Конкурсът „Пъстро и създадено с любов“ бе обявен от районната администрация, а кандидатите бяха оценявани от жури, включващо еколози и експерти по озеленяване, като имаха възможност повече от месец да събират и лайкове във Фейсбук страницата на района.

Надпреварата бе много оспорвана, а комисията бе максимално затруднена, затова отличените са повече от обичайното първо, второ и трето място, съобщи кметът на района. Първата награда е за градинката пред блок 8, вход 8, която е събрала и най-много харесвания в социалните мрежи. Грамотата за живеещите там бе връчена от кмета на Варна Иван Портних, който бе гост на тържеството по повод празниците на района в читалището „П. Р. Славейков 1928“.

На второ място е класирана градинката, оформена пред входове 2, 3 и 4 на бл. 15. Наградата за нея е тример за косене. Макара с маркуч за поливане е наградата за класираната на терто място градинка пред бл. 216, вх. 3.

 

 

Грамоти и инструменти за градината, осигурени от районната администрация, получиха като поощрителни награди създателите на още 4 градинки: за най-добро художествено изпълнение - пред бл.407, вх.10, най-добро декоративно оформление - пред бл.204, вх.3, нй-добро професионално изпълнение - на ул. „Г. Минков” №2, най-добро индивидуално изпълнение - на ул. „Г. Минков” №16.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама