Държиков защитава назначението си с Фройд, Тотев не правил грешки досега

15:38, 22 май 17 25 576 Шрифт:
Автор:

Кметът Иван Тотев представи официално днес Александър Държиков като новия си заместник по култура.  „Мисля, че досега не съм взимал грешни решения и това назначение ще е правилно”, заяви Иван Тотев по повод острите критики, които бяха отправени от културните среди по повод назначението Държиков, който до преди време беше зам.-кмет по транспорта в администрацията на Тотев.

Именно с административния опит на бившия зам.-директор на ДАИ-Пловдив Тотев обясни решението си.  "Културата трябва да я правят хора, които са в културата. Никой няма да рисува картините на Вълчан Петров или на друг. Всеки трябва да разбира от това, което е учил”, каза Тотев.

"Знам с какво се захващам и какви са сроковете", бяха първите думи на новия зам.-кмет по културата. По повод критиките е потърсил определение за "култура" в интернет.  „Намерих на 200 определения. Но първо ще цитирам това на Зигмунд Фройд.  Той я дефинира така- "...думата "култура" характеризира цялата сума от успехи и начинания, с които човешкия род се е отдалечил от животинските ни предшественици , и която служи на две цели: за защита на хората от природата и за регулиране на човешките взаимоотношения", каза Държиков.

„В областта на културата има добри професионалисти, които могат да доведат европейската столица на културата до успешен финал. Приемам задачата си да обединя усилията им и да създам една подходяща атмосфера, за да могат тези професионалисти да разгърнат качествата си и да изчистим доколкото можем зародиши на конфликти ”, допълни още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама