Отхвърлиха предложението за създаване на временна комисия, която да провери финансово състояние на МБАЛ-Шумен

15:48, 22 май 17 25 504 Шрифт:
Автор:

Постоянната правна комисия единодушно отхвърли предложението за създаване на временна комисия за проверка на причините довели до финансовото състояние на МБАЛ-Шумен. Това стана днес на заседание на Правната комисия.

Вносител на докладната записка е Наталия Стефанова, общинския съветник от НФСБ.

„Когато се създава временна комисия на първо място трябва да се посочат задачите и целите. Тук не е ясно какво целим със създаването й. В тази докладна записка не виждаме текст, по отношение на задачите на комисията. Виждаме само състав на комисията и срок“, каза председателят на правната комисия, Даниела Русева,.

Членовете на комисията се мотивираха с това, че има ресорна комисия и не е необходимо създаването на временна такава, както и че до момента, вносителят на докладната записка, не е въвел яснота по отношение на дейността на комисията и на предложените трима външни експерти.

„Проблемът с МБАЛ-Шумен е много сериозен с оглед на лошите финансови резултати, които е показала болница през изминалата година. Трудно е да се гласува по какъвто и да е начин за създаване или не създаване на тази комисия. Трудно е Община Шумен да работи в дадена насока без да има подкрепата на държавата. Общината е длъжна да предприеме действия, за да се изяснят причините, които са довели до това състояние“, каза Веселин Пенчев, общински съветник от БСП, в подкрепа на решението си да не участва в гласуването.

Съветниците от Икономическа комисия също отхвърлиха предложението за създаването на временна комисия и инициираха среща с изпълнителния директор на МБАЛ-Шумен, д-р Атанас Атанасов.

Срещата се осъществява с посредничеството на зам.-кмета по здравеопазване д-р Светлана Маркова и ще се състои утре от 10:00 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама