Дефиле на абитуриенти подготвят в Търговище

16:01, 22 май 17 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С празнично шествие и дефиле на абитуриенти ще бъде отбелязан 24 май  - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Търговище.  Програмата  ще започне в 10.30 часа с празнично шествие. В него ще участват училищата, образователните  институции и работещите в сферата на културата. Маршрутът е от Първо основно училище „Христо Ботев” до площад „Независимост”.

Община Търговище е подготвила празнична програма и за абитуриентите. По желание на зрелостниците и техни учители ще бъде поставена червена пътека, по която ще премине дефилето на завършващите от випуск 2017 г. То ще се проведе на площад „Свобода” от 18.30 часа, информираха от пресцентъра на местната администрация.

В навечерието на празника, на 23 май, от 17.30 часа, ще бъдат връчени годишните награди за образование, изкуство и култура. През тази година ще бъдат удостоени 23 учители, културни дейци и състави от Търговище. Изборът, на наградените личности в сферата на образованието, изкуството и културата, е направен след разглеждане на всички постъпили  кандидатури от две комисии от общински съветници и служители на администрацията.

На церемонията ще бъдат връчени грамоти на деца и младежи с изявени дарби, които ще получат финансов стимул от Община Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама