Съдът в Пловдив отстрани от длъжност подкупните преподаватели от УХТ

16:52, 22 май 17 25 604 Шрифт:
Автор:

Днес състав на Окръжен съд – Пловдив отстрани професорите Симеон Василев и Николай Банков от заеманите длъжности като преподаватели в Университет по хранителни технологии – Пловдив до отпадане на нуждата от тази мярка. Искането беше по настояване на Окръжна прокуратура Пловдив.

Срещу Симеон Василев е предявено обвинение, че в качеството си на длъжностно лице – преподавател в Университет по хранителни технологии – Пловдив е поискал дар – парична сума от 600 лв., за да постави положителни оценки върху изпитните работи на студент и да отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните предмети „Механика - втора част“ и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива.

В  14.30 часа магистратите разгледаха и постъпилото искане от Окръжна прокуратура Пловдив за отстраняването и на втория професор. Срещу него е повдигнато същото обвинение като Василев, но исканите пари са били от 2-ма студенти.  Банков е преподавал по учебната дисциплина „Теоретична електротехника – първа част“.

Според съдебния състав двамата обвиняеми могат да повлияят на свидетелите или да попречат на разследването.

Професор Николай Банков заяви, че е невинен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама