14 творци се представят в годишната изложба на художниците-педагози в Добрич

17:01, 22 май 17 / Култура 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

23-ата Годишна изложба на художниците-педагози бе открита в Художествената галерия в Добрич. Тя е посветена на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Д-р Емилия Баева благодари на художниците-педагози за това, че вече 23 години не спират да ни даряват, да ни радват със своето творчество. Да съчетават трудния път на твореца с трудния път на педагога. "Вярвайте в мечтите си. Продължавайте да съхранявате ентусиазма, да предавате своя опит на вашите ученици", бе пожеланието, което отправи зам.-кметът.

Дружеството на художниците-педагози в Добрич е единствената подобна формация в страната, запазила се през годините, каза при откриването на изложбата председателят му Светла Симеонова. "Изключително трудно е да сме и творци, и да работим с деца - сподели тя. - Но може би това ни спасява – работата с децата, защото те са чисти души и някак си успяваме да се съхраним”.

В Годишната изложба на художниците-педагози са представени 55 творби на 14 автори. Със свои произведения участва и нов гост-автор Лиляна Русева, новост са и дигиталните графики. Светла Симеонова  благодари на Художествената галерия, че за пореден път приютява творците, както и за подкрепата на Община град Добрич и дирекция "Хуманитарни дейности".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама