Апелативният столичен съд решава за ареста на Йоан Матев

20:32, 22 май 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа пак мярката за неотклонение на Йоан Матев, задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина в София на 2 юни 2015 г., предаде  БГНЕС.

Преди седмица долната инстанция – Софийски градски съд (СГС) отказа да пусне Йоан от ареста. Той не уважи искането да бъде изменена мярката му в по-лека като прецени, че не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат това.

Според адвоката на Йоан Матев - Станислав Гюров експертизата гласи, че ножът добре съвпада с раната. „Продължавам да твърдя, че тази експертиза дори да доказва по някакъв начин, че този нож... добре съвпада с раната, не се привързва към авторството на деянието“, посочи адвокатът тогава. Съдебно-медицинската експертиза сочи, че това е ножът, който е посочен от свидетеля Марсел Матев и с който е извършено убийството, каза прокурорът Драгомир Янчев и добави: Това се доказва по размерите на ножа, по нараняванията, по следите върху дрехите. Стана ясно обаче, че няма материал, който да е годен за изследване по метода на ДНК.

Окончателната дума за това дали Йоан Матев ще остане в ареста, или ще излезе с по-лека мярка от него трябва да прецени окончателно Апелативният съд.

 Георги Игнатов беше намерен убит с нож на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина. Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

За разкриване на убийството са проверени над 400 лица. По делото са приложени всички способи, предвидени в Наказателно-процесуален кодекс за събиране на годни доказателства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама