Млади таланти от Балчик пресъздават своя свят в „Двореца”

09:37, 25 май 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Каменната зала на държавния културен институт „Двореца" в Балчик ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" се събраха, за да покажат чрез картини своя свят, съобщиха от културния център.

Учениците подредиха изложба, на която представиха своите творби в различни жанрове - пейзаж, фигурална композиция, натюрморт и портрет. 

Интересното за учениците от 5 до 8 клас е, че те притежават разностранни заложби.  Част от тях се справят умело с писането на стихове и съчинения, които бяха представени от младите автори. Някои от децата пеят в хора към читалище "Паисий Хилендарски", други - танцуват балет или народни танци. Музикалното оформление на събитието също бе реализирано от възпитаници на училището. Всички те смело се включват в конкурси, за да докажат способностите си, и заслужено печелят редица награди. Младите творци бяха подкрепени от техните ръководители - Цветелина Ангелова /изобразително изкуство/ и  Милена Димитрова /български и литература/.

Изложбата е посветена на един от най-светлите български празници - 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама