Връчиха годишните награди за образование и култура в Търговище

09:48, 25 май 17 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

23 учители, културни дейци и състави от Търговище получиха признание за приноса си към развитието на града ни на церемония по повод 24 май. На нея присъстваха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, народните представители д-р Венка Стоянова и Танер Али, областният управител Митко Стайков, председателят на общинския съвет Хатидже Алиева, ръководството на общинска администрация, стотици просветни, културни дейци и граждани.

В своето приветствие кметът поздрави всички отличени за постижения и принос. „Искам да Ви пожелая успехите да се измерват с вътрешния импулс на съзиданието, което ни издига над дребнотемието и себелюбието. Не забравяйте, че независимо колко малки са нашите постижения, те са брънка от веригата на развитието“, заяви той.

Носител на диплом в категория „Сценични изкуства” е Надя Асенова. Тя е автор и режисьор на премиерния за Драматичен театър – Търговище спектакъл „Самодивска приказка“. Постановката е номинирана за „Аскеер 2017”. Колективът на Център за младежки дейности и инициативи получи наградата в категория „Мениджмънт и администрация на култура”.  Регионална библиотека „Петър Стъпов“ бе наградена в категория „Културно-историческо наследство” за създаването на сайт с дигитални копия на периодични издания за Търговище, издавани през периода 1900 – 1950 г. В категория „Самодейно творчество” е отличен учителят по изобразително изкуство Нора Иванова. Наградата е връчена за усилията й за утвърждаване името на Школата по изобразително изкуство в Център за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс и за създаването на новата форма Театрална работилница „Сръчковци”. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата са отличени вокалният диригент в ансамбъл „Мизия” Катя Ангелова и краеведът Валентин Княжевич.

Наградените в сферата на образованието и науката са педагози, ученици, екипи на учебни заведения и отбори. Носител на наградата за учител в категория „Предучилищно възпитание” е Ирина Дочева от детска градина “Пчелица”. В категория „Начален етап на средното образование” е награден старши учител от Първо ОУ „Христо Ботев“ Стела Груйкина.          За „Прогимназиален етап на средното образование” са удостоени Дарина Петрова - старши учител по информатика и информационни технологии в Първо СУ „Свети Седмочисленици“  и Ивалина Пенчева - старши учител по изобразително изкуство в Първо ОУ „Христо Ботев“. В категория „Гимназиален етап на средното образование” е отличена Илиана Иванова - старши учител по музика във Второ СУ “Проф. Никола   Маринов”.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието са наградени Галя Петрова Панайотова - директор на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” и Александър Нуцолов - ръководител на учебен център „Дедал”. По случай 50-годишния юбилей на Детска градина № 5 „Червената шапчица“ бе награден и педагогически й колектив.

6 са връчените грамоти за образование и наука на талантливи ученици от Търговище, с постижения в различни национални олимпиади и конкурси. Колективната награда е връчена на отбора по „Приложна електроника“ от Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“. През тази учебна година година той се класира на първо място на регионалното състезание в град Варна във възрастова група 9-10 клас, а на националния етап на състезанието в град Пловдив учениците завоюваха трето място в отборното класиране.

Индивидуална награда беше присъдена на Християн Янков, ученик от 6 клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици“. Той има завоювани един бронзов медал от национално състезание по история и два бронзови медала от математически турнир.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама