Телефонни измамници подлъгаха две възрастни жени от Търговище

11:03, 25 май 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две жени от Търговище станаха поредните жертви на телефонни измамници. Те са на 84 и на 88 години и са самотноживеещи, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

И при двете е действано по една и съща схема.  Получили са обаждане на стационарен телефон и е използван претекстът, че е необходимо да окажат съдействие на полицейски служители, които провеждат операция по задържане на извършителите на телефонни измами. 

По този начин на 86-годишната жена е отнета сумата от  6920 лева, златни обеци и златно синджирче, а на 84-годишната й съгражданка – сумата от 140 лева, златни обеци и златно синджирче. 

Oт Областната дирекция на МВР отново призоваха гражданите по никакъв повод да не дават пари и ценности, поискани им по телефона от непознат. "Полицията не търси финансово съдействие от гражданите за задържането на извършители на престъпления. Получите ли телефонно обаждане с подобно искане, сигнализирайте на тел.112, на полицейския си инспектор или в най-близкото поделение на МВР. Свържете се и с вашите близки." призоваха органите на реда.  

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама