Обсъждат 43 предложения на заседание на ОбС Сливен

07:14, 30 май 17 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 30 май 2017г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен.

В предварителния дневен ред на днешната общинска сесия са включени за разглеждане и решение 44 предложения. Точката за съдебните спогодби по образувани търговски дела пред Окръжен съд Сливен, направено от Бул гейт, ще бъде оттеглена от кмета и внесена за гласуване на следващо заседание на общинския съвет, поясни председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

„Целта е да бъде поднесена повече информация за вземане на по-правилно решение при гласуването на общинските съветници", посочи председателят на общинския съвет.

Сесията ще разгледа проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за общинските пътища в община Сливен, както и проект за Правилник за допълнение на Правилника за устройството и дейността на общинското предприятие „Градска мобилност". Общинският съвет ще даде съгласие общината да кандидатства по европейски проекти, ще упълномощи кмета да подпише "Запис на заповед", като обезпечение на 1 процент авансово плащане по проект за интегрирания градски транспорт. 

На тази сесия ще бъдат гледани всички финансови отчети и показатели на общинските дружества. Ще бъде направена промяна в състава на постоянните комисии, както и попълнена комисията по символика към общинския съвет. Ще се определят цени за таксиметров превоз на пътници, брой таксиметровите автомобили и условия и ред за тяхното разпределение на територията на общината, както и други важни за гражданите въпроси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама