Пешеходец осъди Община Варна за необезопасена шахта

07:39, 30 май 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинската администрация да заплати 1000 лева на пешеходец, паднал в необезопасена отводнителна шахта, реши Районният съд във Варна. Сумата е обезщетение за претърпените от него физически и душевни болки и страдания, настъпили след попадането му в дупката. Тя била на пешеходната пътека на варненско кръстовище, а решетката й била открадната.

Инцидентът станал на 23 октомври миналата година. При падането си мъжът получил ожулване на лявата подбедрица, оток на лявото стъпало и кръвонасядане и хематом на първия пръст и медиалната повърхност на дясното ходило. Поради претърпяната травма той преживял физически болки и страдания, уплаха, стрес, социални и битови неудобства, затруднения при придвижването и шофирането. Наложило се за две – три седмици да носи ортопедични чехли и се наложило да промени работния си график и организацията на свободното си време, тъй като не можел да стои изправен продължително време. Контузията му създала проблеми и при шофиране.

Община Варна, която е собственик на мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура, е ситуирана като ответник, тъй като е възложител на дейностите по поддържането им в изправност и отговаря за надлежното им стопанисване, ремонт, поддържане и обозначаване, така че да бъде осигурена безопасността на участниците в движението. Освен обезщетението заедно с лихвите администрацията трябва да заплати и съдебните разноски от 496 лв. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама