Празникът на децата е цяла седмица

07:43, 30 май 17 25 530 Шрифт:
Автор:

"Всеки ден е ден на детето", е мотото на празника, съобщи в Благоевград председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Седмицата на детето се провежда на територията на цялата страна, подкрепена е от всички общини и включва над 2700 различни събития.

"Област Благоевград е една от активните области по отношение на грижата за деца и това, с което тя се отличава в моите представи е, че тук действително дейностите са разнообразни“, подчерта Офелия Кънева.

Според нея в Благоевградско инвестициите в спорт и култура през последните години са се увеличили, което изцяло съвпада с приоритета на разгръщане на политиката към всички деца. Това е една от причините седмицата на детето да бъде открита именно в Благоевград.

Кънева посочи, че по отношение на практиката за работа с деца, регионът се отличава с едно сравнително ниско текучество на кадри, което на територията на страната е един от основните проблеми.

Председателят на ДАЗД каза още, че според данните, които се събират в Агенцията на национално ниво, комуникацията между 14-те общини на територията на областта е много добра, тъй като данните от областта по отношение на казуси, свързани с деца в риск и казуси, които не са отработени добре, са в пъти по-ниски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама