Изграждат връзката при пътен възел Плодовитово

09:07, 30 май 17 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна строителството на двете допълнителни пътни връзки на пътен възел „Плодовитово“ на автомагистрала (АМ) „Тракия“ при пресичането с третокласния път III-666 Плодовитово – Оризово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Проектът предвижда изграждане на двете липсващи пътни връзки на съществуващия пътен възел „Плодовитово“ в посоките Бургас – Оризово /Плодовитово/ и Плодовитово /Оризово/ - София.

С изграждането им ще се осигури връзката на транспортните потоци, движещи се по АМ „Тракия“ и АМ „Марица“ от Бургас, Свиленград и София, и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и с пътя Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.

Изпълнител на строителните дейности е „ПСТ ГРУП“ . Стойността на договора е близо 1 млн. лв. , а срокът за изпълнение е 45 календарни дни. Строителният надзор се извършва от „РУТЕКС“, а стойността на консултантската услуга е около 24 хил. лв.

По време на строителните работи скоростта на движение по АМ „Тракия“ между 165-ти и 168-ми километър в посока София ще е ограничена до 60 км/ч. В зависимост от изпълняваните дейности поетапно ще бъде ограничавано преминаването в аварийната и изпреварващата лента.

Движението по пътя Плодовитово - Оризово, при км 2 ще се осъществява при ограничение на скоростта – 60 км/ч, с поетапно стесняване на лентата за движение в посока Оризово и Плодовитово.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като спазват стриктно въведената временна организация за движение и ограничението на скоростта, уточняват от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама