Доброволците от „Детското полицейско управление“ бяха отличени с грамоти

09:51, 30 май 17 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грамоти за успешно завършена първа година получиха малките доброволци от Детското полицейско управление на Трето РУ – СДВР, съобщават районното управление. То реализира проекта в 46-о ОУ „Константин Фотинов” и 3-то СУ „Марин Дринов” със съдействието на район „Възраждане” и район „Илинден”. За своята всеодайност децата бяха поздравени от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той отправи към малките доброволци пожелания за успех и весело лято и изрази надежда, че, запознати от полицейската работа, част от тях един ден ще се присъединят към редиците на служителите на реда. 

Удовлетворение от съвместната работа по проекта изразиха директорите на двете училища, чиито възпитаници са част от Детското полицейско управление на Трето РУ -  Маргарита Грънчарова и Олег Михайлов. Те благодариха на полицаите за предадените умения и знания и за отделеното време и пожелаха успех на идеята.

Пред гостите на церемонията доброволците демонстрираха знанията си по сериозни и отговорни теми - детска полицейска лична защита, оказване на първа долекарска помощ, запознаване с дейността на Пътна и Охранителна полиция, запознаване с правилата за използване на служебни кучета в полицейската дейност;, практически упражнения по безопасност на движението по пътищата, защита при пожари, бедствия и аварии и други. След това те се включиха в демонстрациите на спасителни действия при пожар, конна полиция и полицейски кучета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама