Общинският съвет в Плевен заседава по 34 точки

09:55, 30 май 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенските общински съветници ще  заседават днес по дневен ред от 34 точки на поредното редовно заседание. В началото клетва ще положи новият общински съветник – проф. Начко Тоцев. Той  влиза  на мястото на д-р Калин Поповски, избран за народен представител от листата на Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”. 

Общинският съвет  трябва да вземе решение и за освобождаване от длъжност на управителя на „Диагностично-консултативен център ІІІ – Плевен” ЕООД д-р Красимир Трифонов и да избере нов управител на дружеството. Промяната трябва да стане, тъй като със заповед на Министерския съвет  д-р Трифонов  е назначен за зам.-областен управител на Плевен и в тази връзка желае да бъде освободен от поста управител. 

Съветниците ще разгледат и предложение  за Програма за закрила на детето  за 2017 г. Оперативните цели на Програмата са: осигуряване на равен достъп до качествено образование на всички деца; създаване на условия за социално включване на децата в риск; подобряване здравето на децата чрез повишаване здравната култура на населението и др. 

 Програмата за закрила на детето на община Плевен за 2017 г. е изготвена в съответствие с Националната програма за закрила на детето за тази година, тя е отворен документ и може да бъде допълвана, променяна и актуализирана. 

Кметът на Плевен Георг Спартански ще внесе  предложение за увеличение на средствата, предвидени за изработване на Общ устройствен план на община Плевен. Предвидените за целта 80 хил. лева  в бюджет 2017 на общината се оказват недостатъчни, като сумата за изработване на Общ устройствен план  се предвижда да нарасне до 157 900 лв. 

Друга важна тема е изпълнението на задължения по договори за проекти от община Плевен по оперативните програми „Региони в растеж“ 2014-2020 и „Околна среда“ 204-2020. Общината участва с проектите„Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен”, „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДФСГ „Интелект”, „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен” и „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”. 

Както "Топновини" писа, в дневния ред ще бъде включена и промяната на базисните наемни цени  на земеделските земи от общинския поземлен фонд за стопанската 2017-2018 г. Със заповед от март тази година на земеделския министър са определени начални тръжни цени за предоставяне под наем или аренда на земеделски земи от Държавния поземлен фонд за отглеждане на едногодишни полски култури, за отглеждане на съществуващи трайни култури и за създаване и отглеждане на трайни насаждения. Съгласно решение на Общински съвет – Плевен от май миналата година началните тръжни цени за отдаване под наем на земеделски земи от Общинския поземлен фонд са по-ниски от тези на Държавния, което налага и актуализацията на местно ниво. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама