Откриват сезона на Южния плаж в Несебър на 1-ви юни

11:20, 30 май 17 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Aктивният сезон на Южния плаж в Несебър стартира на 1-ви юни. Ивицата е изцяло преобразена и готова да посрещне първите туристи. 

„Осигурили сме максимално обезопасяване с оглед опазване живота и здравето на посетителите“, казаха от стопанисващата фирма "Ауто Фактор". Ивицата е обезпечена с медицинско обслужване и необходимата апаратура за оказване на първа помощ.

От началото на юни ще заработи реанимационен пункт, оборудван с реаномобил според последните изисквания на наредбата. На плажа са разположени тринадесет спасителни поста, поставени са чисто нови душове, необходимият брой съблекални и тоалетни. Изградена е изцяло нова инфраструктура, а по пясъка вече са поставени чадъри и шезлонги. Водните спасители ще са по двама на пост. Заедно с тях ще работи и един старши спасител. Има и спасителна бърза лодка, медицинската помощ ще е безплатна на плажа. За трудноподвижните туристи и за майки с детски колички са изградени специални подстъпи към ивицата и морето.

Съгласно договора за наем, всички екипи на плажа ще работят до 30 септември, без прекъсване  всеки ден от 8.00 - 18.00 часа. В рамките на 4 месеца на Южния плаж в Несебър ще се осигуряват дейностите по водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинско обслужване. За любителите на адреналина са осигурени интересни и вълнуващи атракции. Те също стартират с официалното откриване на сезона. На плажа ще има две нови водни бази със сърф училища. Школите са ултрамодерни и първи по рода си по нашето Черноморие. Воден парашут, рингове, банани и още много развлечения очакват летовниците.

Цените за чадър и шезлонг ще са по 8 лева и няма да бъдат увеличавани. От този сезон Южният плаж е с нов наемател. Той гарантира, че с много труд и инвестиции, ще превърне плажа в образец.

„Заварих ивицата с купчини боклуци, ръждясали чадъри. Всичко е почистено перфектно, чадърите са заменени с нови. Нова машина ще чисти и пресява всеки ден пясъка. Повишени са мерките, гарантиращи спокойствие на ивицата“, заяви стопанинът Кирил Спасов.

От това лято е забранено разхождането на домашни любимци на ивицата. За целта на пясъка са поставени предупредителни табели. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама