Хамид Хамид: Назначаването на Валери Симеонов за председател на Съвета по етнически въпроси е гавра с малцинствата

15:20, 30 май 17 / Политика 25 723 Шрифт:
Автор:

„Назначававането на Валери Симеонов за председател на Съвета по етническите въпроси е редно да бъде обсъден на много високо ниво в Съвета на Европа. Имам информация, че този въпрос вече се обсъжда“, това заяви за Топновини.бг зам.председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

„Назначението е меко казано цинично. Подигравка, гавра с етническите общности. Все едно да назначите педофил за детска учителка“, не крие възмущението си шуменският депутат. Той е убеден, че това председателство на Симеонов носи негативи за България – да пострада сериозно имиджа й като страна член на ЕС.

Според депутата високата позиция за националиста Симеонов е резултат на политически договорки. И пазарлъци. Не се изключва и друг вариант, някой умишлено да търси провокации към етносите с назначението.

„В крайна сметка премиерът Борисов е отговорен за този човек и за действията му“, лаконичен бе Хамид.

Назначениетно на Илиян Тодоров за областен управител на София област депутатът определи като провокация към студентите в НАТФИЗ.“ Човекът, който в неадекватно състояние раздаваше шамари в НАТФИЗ, едва ли е достоен да заема този пост“, продължава коментара народният представител.

Остро реагира срещу назначението на Симеонов и друг депутат от ДПС – Танер Али, бивш кмет на Антоново. „Това е недопустимо. Този човек не зачита религията на другите етноси, блъска и ругае жени, пристигнали от Турция, за да упражнят гражданското си право на глас, а а ще отговаря за етническите малцинства. Пълен абсурд“, каза още търговищкият народен представител.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама