ТБА дарява над 3500 тома за Отделението по детска кардиология

16:05, 30 май 17 / Култура 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампанията „Дари книга, ела на театър“, организирана от столичния театър „Българска армия“, събра над 3570 тома, съобщават от трупата.

За периода от 22 до 28 май любители на книгите и театъра даряваха детски книжки и художествена литература за възрастни, предназначени за Отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница и читалище "Георги Димитров" в село Ковачевци.

На 1 юни актьорите от ТБА Луизабел Николова и Владислав Виолинов ще занесат детските книги в Кардиологичното отделение. В празничния Ден на детето, те ще прочетат на малките пациенти едни от най-вълнуващите и интересни приказки. През идната седмица ще бъдат предоставени и книгите на читалището в село Ковачевци. Освен стотиците хора, които са дарили книги, кампанията са подкрепили и Столичната библиотека, Инфо точка читАлнЯта, издателство "Амат"и Синдикалната федерация на служителите на МВР.

От ТБА изказват благодарности на участниците и напомнят, че всеки, който е дарил книга, може да използва своя талон за 50 на сто отстъпка от цената на билет до края на сезона. Младите актьори Луизабел Николова и Владислав Виолинов зрителите могат да гледат в "Тайната вечеря на дякона Левски", "Железният светилник", "Тартюф", "Отело", "Писмо до Касандра", "Саломе", "Жената от морето", "Колко е важно да бъдеш сериозен". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама