Ценовски самодейци обраха наградите на „Авлига пее“ в Обединение

16:11, 30 май 17 / Култура 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две самодейни формации от община Ценово взеха участие в Тринадесетия събор-надпяване „Авлига пее“ в село Обединение, община Полски Тръмбеш. Това съобщиха от Община Ценово. Смесената фолклорна група „Родни гласове“ към НЧ „Светлина“ от село Караманово с изпълненията си е очаровала не само многобройната публика, но и взискателното жури.

Изпълнителите са се завърнали за пореден път със златен медал и първа награда на журито. В многобройна конкуренция колективът на „Родни гласове“ се е преборил и за Специалната награда на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Лично ректорът на Академията проф. Милчо Василев е връчил високото отличие и е подчертал, че изпълненията на певците и музикантите от Караманово граничат с професионализма.

Другият участник в събора - надпяване - Смесената фолклорна група „Зорница“ от Ценово са завоювали трета награда и медал. Трите песни, изпълнени от самодейците, са впечатлили публиката със собствените си текстове и аранжименти. Кметът на Обединение Георги Ганев лично е благодарил за атрактивното присъствие на ценовските самодейци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама