Демонстрации за и против Тръмп във Вашингтон

00:47, 04 юни 17 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поддръжниците на Републиканската партия и ръководителя на вашингтонската администрация се събраха на площад Лафайет, близо до Белия дом, за да участват в демонстрация под названието "Питсбърг, а не Париж".

Те приветстваха решението на американския президент да се оттегли от Парижките климатични договорености. Те развяваха националния флаг и плакати лозунга на Тръмп "Да направим Америка отново велика".

Митингът, организиран от комитета на Републиканската партия в щата Вирджиния, беше срещу политиката на Тръмп. Той се проведе пред Вашишнгтонския монумент. Участниците в него настояха за създаването на независима комисия за разследване на предполагаемата връзка на Тръмп и неговите помощници в предизборната кампания през 2016 г. с руски представители.

Участниците в "Марш на истината" също поискаха да бъде публикувана данъчна декларация на Тръмп и информация за разследванията на ФБР и специалните комисии на Конгреса на САЩ за разузнаване твърденията за намеса на Русия в изборите в САЩ миналата година, предаде БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама